24 iunie,

Povesti cu dor si pretioasa noastra IE

10:03:00 Descude 0 Comments




Din poveÈ™tile bunicii, È™tiu că atunci când era tânără, obiÈ™nuia să meargă la biserică în costum popular, IA fiind veÈ™mântul de suflet al tuturor femeilor. Aveau ii diferite pentru ocazii diferite. O ie pentru biserică, una pentru horă, etc. Fiecare ie "purtând" o poveste deosebită!
Sunt convinsă că printre voi se găsesc norocoase care mai găsesc însă câte o ie uitată în lada de zestre a bunicii, ie atinsă cu acul poate de străbunica, sau chiar de stră-străbunica. Pentru ca iile vechi, autentice, sunt unice, neexistând două la fel, fiecare având caracteristicile ei.











In perioada copilăriei, în școala primară dacă îmi aduc bine aminte, am purtat costum popular destul de des, ca membră a trupei de dansuri populare cu care mergeam la spectacole prin diferite sate, și nu îmi era pe plac deloc, pentru simplul fapt că "nu era la modă". Copil râzgâiat. Acum regret și aș vrea să cred că timpul a trecut cu înțelepciune peste mine și mi-a deschis ochii spre frumusețile cu care am crescut, pentru că libertatea și nonșalanța cu care poți să debordezi într-o ie e de neprețuit.









Mă bucur însă că ia a început să fie din nou purtată, că ne-am adus aminte ce înseamnă să fii româncă, să fii femeie.
 Am putea spune că pentru noi, românii, ia este obiectul de cinste care ne reprezintă, iar Ã®n acest an, mai mult ca niciodată, dorul de ie a renăscut... a fost reinterpretată È™i inclusă în È›inute moderne, asortată la pantaloni sau fuste.
#iamoderna












O ie autentică este un articol prețios pentru fiecare garderobă și reprezintă mai mult decât un simplu articol vestimentar, este un simbol, o poezie!

Propun azi să ne îmbrăcăm iile È™i să fim mândre. Mândre românce. Să formăm o horă mare pe care doar noi o vedem, acolo în suflet.

Așa cum noi, bloggeritele din Iași am fost provocate de Palas Iași să purtăm ii azi, așa vă provoc și eu pe voi!



 Èšinuta este formată din:

Ie ( Palas Iași )
Fustă denim Pull&Bear ( magazin pe care îl găsiți tot în Palas Iași )
Sandale Amiclubwear AICI ( model asemănător la Benvenutti - Palas Iași )

De ieri au început și reducerile, așa că spor la shopping!





Brand Circus

You Might Also Like