autor australian,

Podul de lut de Markus Zusak | Libris

01:48:00 Descude 0 Comments


Sa fie asta prima mea recenzie de carte?! Este.

Deci... Podul de lut scrisa de autorul australian Markus Zusak - carte aleasa fix dupa numele titlului, constienta fiind ca exista posibilitatea sa nu imi placa. Si recunosc, cartea incepe greoi, parca iti vine sa reiei paginile citite pentru a intelege ce se intampla. Mai dramatic spus, iti vine sa inchizi cartea si sa nu mai citesti deloc. Pentru ca e o carte care nu se citeste usor, va zic din start. 


Asadar, PODUL DE LUT:

Povestea urmăreste fragmente din viața băietilor Dunbar si se concentrează în jurul lui Clay (al patrulea fiu), care are o inimă de aur. Trecem de la anii de după ce mama lor a murit și tatăl lor i-a părăsit, la anii relativ fericiți in care trăiesc ca o familie unita în suburbiile Sydney.

A durat putin pana să mă obișnuiesc cu schimbarea brusca de perioade, dar odată ce am prins putin din poveste, m-am străduit să dau această carte gata. Vocea autentică pe care Matthew o acordă cărții în calitate de narator e încântătoare și te face să te simti ca si cum te-ai așezat cu el la o cârciumă în timp ce își țese povestea. 

Deși nu o sa indragesti personajele mereu pe parcursul cartii, le iubești oricum, așa cum ai face intr-o familie. Din carte, aflăm despre lucrurile cu care s-au luptat în timpul lor relativ scurt pe pământ și este ușor să le iertăm atitudinea și îndrăzneala din poveste.

Există atât de multe lucruri pe care aș putea să le menționez si care fac sa merite citit acest roman - relațiile, curajul băieților, scrisul captivant - dar va spun doar atat - Podul de lut m-a făcut să mă simt ca am făcut parte din familia Dunbar. Este superb conturată, iar trecutul și prezentul familiei sunt simultan captivante.

Deși dimensiunea acestei cărți este descurajantă, a fost o lectură grozavă. Iubitorii de Zusak nu trebuie să fie îngrijorați că nu se va ridica la nivelul așteptărilor! 

Ati citit cartea? V-a placut? 
Ea poate fi achizitionata de pe Libris.ro de aici. 


You Might Also Like