beauty blogger,

Cum decurge epilarea definitivă cu Nomasvello | Iulius Iași

05:20:00 Descude 0 Comments





Am încercat orice formă de îndepărtare a părului: lamă, epilator, ceară, creme de epilare, you name it, dar sunt fie prea dureroase, fie rezultatele sunt de scurtă durată... sau chiar ambele. M-am gândit la îndepărtarea părului cu IPL și după ce am citit câteva recenzii despre asta, am decis să merg pe mâna celor de la Nomasvello din Iulius Iași. Au trecut aproximativ 5 luni de la prima ședință și încă e una dintre cele mai bune decizii pe care le-am făcut până acum. 

Prima postare legată de acest subiect o puteți reciti AICI, iar mai jos voi încerca să răspund la câteva întrebări ipotetice ce cuprind acest subiect.





1. Este la fel de dureroasă ca și ceara?

Dacă ați încercat vreodată epilarea cu ceară, știți că este adesea o experiență dureroasă și indiferent cât de bună este ceara, doare. Ei bine, sunt încântată să vă spun că îndepărtarea părului cu IPL nu este neapărat plăcută, însă este mai puțin dureroasă decât ceara. Doare cu aproximativ 50% mai puțin! Mașinaria utilizată pentru îndepărtarea părului cu IPL  folosește lumina intensă pulsată pentru a detecta și distruge foliculii. Procedura seamănă cu niște pișcături minuscule pe piele, iar dacă sunteți foarte sensibile, puteți chiar să cereți personalului să micșoreze intensitatea.



2. Este mai eficient pentru anumite persoane decât pentru altele?

Personalul de acolo vă va spune tot ce trebuie să știți înainte de prima voastră ședință și unul dintre lucrurile importante pe care îl veți auzi, va fi faptul că îndepărtarea părului cu IPL este mai eficientă pentru unii oameni decât pentru alții. Dacă aveți părul gros, închis la culoare, sunteți un candidat perfect deoarece aparatul poate detecta cu ușurință foliculul de păr. Cu cât culoarea părului este mai aproape de culoarea pielii, cu atât va fi mai greu ca tratamentul să fie eficient. Cu toate acestea, se spune că cele mai recente lasere funcționează și pe pielea întunecată și pe părul blond. Chiar dacă nu sunteți un candidat perfect, aparatul ar trebui să fie capabil să detecteze o cantitate decentă de foliculi la fiecare ședință, lăsându-vă cu mult mai puțin păr. Este, de asemenea, important să spuneți despre toate medicamentele pe care le luați în prezent înainte de a începe primul tratament, pentru că astfel se va hotărî dacă procedura este potrivită sau nu pentru voi .


3. Pot apela la îndepărtarea părului cu IPL atunci sunt însărcinată?

Femeile însărcinate sau care alăptează nu au voie să folosească epilarea definitivă cu IPL. Pot apărea reacții alergice, pielea fiind foarte sensibilă în această perioada din cauza schimbărilor hormonale, așa că e mai bine de evitat.



4. Laserul vă scapă de foliculită, adică de punctele întunecate de pe picioare sau alte zone?

Cu siguranță o va face. Eu mă bucur cel mai tare de acest aspect și a fost unul din principalele motive pentru care am apelat la acest tratament. 





Când vine vorba de epilare definitivă, trebuie să fii realist. Este cu siguranță un proces îndelungat în care trebuie să mergi la tratament la fiecare patru - șase săptămâni, iar întreținerea va fi necesară chiar și dupa ce le termini, însă eu personal cred că merită.


Nu pot garanta că îndepărtarea părului cu IPL este potrivită pentru toată lumea, însă este cu siguranță ceva pentru care eu personal sunt recunoscătoare și mă bucur că mi s-a oferit ocazia să încerc.

V-a fost de ajutor articolul meu?

Dacă aveți alte întrebări, scrieți-mi în căsuța de comentarii și spuneți-mi dacă veți încerca acest tratament!






Love, D

You Might Also Like