epilare definitiva IPL,

Gândurile mele și experiența pe care am avut-o privind îndepărtarea părului la Nomasvello

05:44:00 Descude 0 Comments






Am mai scris și în trecut despre provocările legate de îndepărtarea părului de pe corp și au fost unele dintre articolele cele mai populare. În primul rând, am vorbit despre îndepărtarea părului, apoi despre feminism și imaginea corpului, iar pe baza feed back-ului vostru am scris despre propriile mele metode de îndepărtare a părului. Subiect foarte personal, dar și inevitabil, deoarece prezența sa este naturală și îndepărtarea acestuia este strâns legată de idealurile de frumusețe consolidate social.




Astăzi însă voi vorbi despre experiența mea cu epilarea IPL, pentru că mi-a schimbat oarecum viața și spun oarecum pentru că nu am ajuns înca la finalul ședintelor. Am ales să scap de părul din zona inghinală și din moment ce știu că părul corporal și îndepărtarea acestuia sunt procese ce pot deveni frustrante pentru atât de mulți dintre voi, simt că acest subiect merită un moment de atenție. Mai ales că există atât de multe mituri care plutesc în jurul tratamentelor și rezultatelor lor.

Un tratament complet este în mod normal format din 6 - 10 ședinte odată la 4 - 6 săptămâni, deci trebuie să vă așteptați ca tratamentul să dureze mai mult de un an și să aveți multă, multăăăă rabdare.

Am ales clinica Nomasvello (Iași Iulius), dar știu că au saloane cam peste tot în țară, și pot spune sincer că personalul de acolo este cel mai atent, de încredere și de ajutor pe care l-am întâlnit.





Dar să vă spun povestea mea după doar două ședinte de epilare cu IPL


Așadar, după două luni de tratament, firele de păr sunt vizibil mai rare, unele au dispărut de tot, iar cele care au crescut înapoi nu mai sunt la fel de groase.

În tot acest timp, am stopat epilarea cu ceară sau orice altă mașinărie care smulge, singura care este permisă și recomandată este lama și așa cum am subliniat mai sus, chiar și după mai multe tratamente, părul încă mai crește.
Deci, practic, îndepărtarea părului cu IPL nu vă îndepărtează definitiv părul, ci doar distruge și slăbește foliculul, astfel încât părul să crească mai lent, mai fin și mai rar... spre deloc.

În momentul de față sunt mult mai relaxată și mă bucură nespus că foliculita dă semne să dispară, iar senzația de mâncărime pe care o știm cu toții atunci când părul începe să crească s-a diminuat, astfel încât pot să spun că aceste ședinte au eliminat o sursă de stres inutil.

IPL înseamnă Intense Pulsed Light și în timpul unui tratament sunteți practic "împușcați" cu blitz-uri de lumină intensă pulsată. Lumina este absorbită de pigmentul din păr, transformându-se rapid în căldură, care apoi ucide celulele în creștere. Pentru ca acest proces să funcționeze, trebuie să aveți părul crescut pentru ca IPL să "țintească", adică nu puteți folosi ceara între tratamente deoarece îndepărtează complet părul de la rădăcină. Din cauza modului în care lumina este atrasă de pigmentul închis, IPL funcționează cel mai bine pe cei cu păr negru și piele deschisă. Eu nu sunt atât de norocoasă, având atât părul cât și pielea deschise la culoare.


Sper că v-a ajutat postarea mea și voi reveni între timp cu rezultatele obținute după ce voi finaliza toate ședințele.

Acum spuneți-mi voi...
Cine altcineva a mai apelat la epilarea cu IPL? Cine altcineva simte că îți poate ușura viața? Sau cine a avut o experiență neplăcută? Epilarea definitivă este ceva ce considerați că vi se potrivește? Dacă nu, de ce? Cost? Priorități? Sau pentru simplu fapt că nu vedeți părul de pe corp ca pe o corvoadă? Sunt curioasă! 


You Might Also Like