argint,

Cum sa iti cureti bijuteriile de aur sau argint

04:19:00 Descude 2 Comments

   Salutare, salutare. Ce faceti? La mare, la munte?
           
   Pentru astazi v-am pregatit cateva metode de curatare a bijuteriilor pe care eu le folosesc destul de des.


  • Aurul
In putina apa fierbinte  (apa doar cat sa acopere in totalitate bijuteriile), pun cateva picaturi de detergent lichid de vase si le las asa jumatate de ora, apoi le scot si le bag sub un jet de apa si le sterg cu ceva moale.

Daca nu aveti rabdare sa asteptati atat, puteti inmuia o bucata de material moale in alcool si frecati bijuteriile bine. Mizeriile si rezidurile vor fi indepartate instant.

  • Argintul
Daca bijuteriile nu au pietre, le pun la fiert in apa amestecata cu 1-2 linguri de detergent lichid de vase si bicarbonat de sodiu. Dupa 5 minute de fierbere le bag sub un jet de apa si le frec cu un servetel moale.


        Atat pentru aur cat si pentru argint, pun 3 lingurite de bicarbonat intr-un bol cu apa ferbinte si las bijuteriile in solutia rezultata timp de 30 de minute. Imediat dupa aceea le bag sub jetul de apa si le sterg apoi cu un servetel.

Tips: Evita sa porti bijuteriile atunci cand gatesti, cand speli sau cand faci baie/dus – substantele continute de sapun, gel de dus sau detergent pot deteriora aspectul bijuteriilor.Voi ce solutii de curatare a bijuteriilor mai cunoasteti?

You Might Also Like

2 comments:

Dia spunea...

Eu numai bijuteriile de argint le curat cu apa si pasta de dinti si dupa stralucesc frumos:)

I love that pearl starfish ring! Hey, you got a new follower :) If your interested come and join my Giveaway for a chance to win a Hold Me Bag cosmetic makeup organizer. Just click the contest image link on my side bar. Good Luck! XOXO