alassio,

Orasul turistic Alassio de pe coasta Liguria, Italia

06:28:00 Descude 0 Comments

                           
               Un alt orasel vizitat de mine in aceasta vara din frumoasa Italia este Alassio, un oras foarte frumos, vechi aflat pe Riviera Liguria, plin de biserici si monumente, parcuri foarte frumoase si terase cochete, chiar pe malul marii. Italia are farmecul ei...


              Plaja este absolut superba cu nisip fin, gri la culoare iar apa este limpede... se vede prin ea si la 3 m adancime. Faleza e foarte frumoasa si de-alungul ei sunt plantati palmieri uriasi si cactusi imensi, arbusti cu flori roz si albe care ofera un peisaj mirifc.






                Simbolul orasului este Muretto din Alassio, un perete care are o semnificatie pentru tinerii indragostiti care isi jura iubire vesnica prinzand  un lacat cu numele lor pe acest zid. De asemenea este cunoscut pentru celebrul concurs de frumusete, numit Miss Muretto, care are loc în fiecare an.
Pe acest zid sunt mai mult de 550 de dale cu autografe a celebritatilor italiene si straine .







       Printre cele mai vechi monumente este Turnul, construit în secolul al 16-lea de genovezi, care a aparat orasul de pirati sau vizitatori nepoftiti.


 

               
Sper ca v-a placut genul acesta de postare pentru ca mai urmeaza alte cateva! Italia mi-a intrat in suflet si m-as intoarce oricand sa vizitez tot e este de vazut.


You Might Also Like